In de pers

Algemeen Dagblad

3-12-21 Studenten planten 450 bomen op Landgoed Roggebotstaete Studenten van het Hout en Meubileringscollege uit Amsterdam hebben afgelopen weekeinde 450 bomen geplant op Landgoed Roggetbotstaete langs het Vossemeer tussen Dronten en Kampen.

De plantactie is een onderdeel van een samenwerking van De Stichting Groeiend G’hout Amsterdam, Natuur- en Milieufederatie Flevoland en Landgoed Roggebotstaete. 

Het is de start van een jaarlijks studenten-event, wat de komende jaren zal ontwikkelen tot een bos vóór en dóór studenten in Flevoland. De komende 3 jaar worden er op het landgoed jaarlijks minimaal 400 bomen geplant. Dat gebeurt onder de vlag van project Plan Boom.

Timmerhout

Voor iedere student die afstudeert aan het Hout en Meubileringscollege wordt jaarlijks een boom geplant. Het hout uit het bos zal worden gebruikt als timmer-, meubel of draaihout en voor het bouwen van objecten, waarbij duurzaamheid centraal staat. 

De Natuur en Milieufederaties willen met Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden voor 2023 planten. In Flevoland willen de organisaties 500.000 bomen de grond in krijgen. Inwoners kunnen daar ook zelf een bijdrage aan leveren.